21.12.07

Pudna on Ice

21 december 2007

Rijp aan de bomen, het Maudje is bevroren en je handen zijn steenkoud op de fiets. De winter is koud, maar ook heel erg mooi. Vanochtend toen Eleni en ik over de hei fietsten was het heel erg mooi, alle bomen waren wit, en de struikjes op de grond ook. Er hing een mist waardoor we de weg niet meer hoefden te zien of te horen en eventjes waren we in Sprookjesland. Alleen onze ijskoude handen en voeten herrinerden ons eraan dat we niet door de wolken fietsten. Ook nu vriest het (kijkt op de thermometer), het is -2,7 graden! Binnen is het natuurlijk wel lekker warm en als klap op de vuurpijl nog vakantie ook. Wat hebben we ons hier op verheugd, elke dag uitslapen en alleen maar leuke dingen doen. We kunnen zelfs gaan schaatsen als we dat willen. Op het Maudje, of op de schaatsbaan in Bussum? Ik was vanmiddag na school met Annelot naar het Maudje geweest, om het ijs eens te verkennen. Ik zag de afgelopen dagen al mensen erop staan, en volgens mij is er ook nog niemand doorheen gezakt. Als je heel hard stampt komen er wel barsten in, dus dat moet je niet doen. Voor de vakantie ook genoeg plannen. We gaan sowieso nog een keer Singstarren bij Eleni (kom jij ook??) en ik moet shoppen want ik krijg eindelijk kleedgeld. Ik moet ook oefenen met fotograferen en diafragma's, er zijn een aantal mensen die ik al te lang niet gezien heb en (shit) ik moet ook nog kerstkaarten versturen. Niet zo veel als Jesse maar toch wel een paar. En dan moet ik ook nog uitslapen! Maar vanavond nog niet. Vanavond ga ik geen neuk doen. Behalve slapen dan.

PS: Als je foto's wilt zien van de hei, moet je op mijn Flickr profiel kijken (klik!).

15.12.07

Brugklasmusical

15 december 2007

Eleni en ik zijn naar de brugklasmusical Fear Factory geweest, omdat mijn beruchte zusje Cato daar in danst! Een aantal qoutes:

Eleni: Wel je mobiel uitzetten hea.
Sophie: Ik heb m'm mobiel niet bij me.

(in de pauze)
Eleni: Ik snap er niks van.
Sophie: Jewel joh, ze zijn gewoon in die fabriek waar blablabla en dat is het.
Eleni: Ja maar ... Is er dan geen clue?
Sophie: Jaa, aan het eind toch pas!
Eleni: Maar dat staat helemaal niet bij de samenvatting van het verhaal!

Eleni: Hoe laat is het?
Sophie: Ik heb mn mobiel niet bij me.

Eleni, wijzend naar de namenlijst van alle acteurs: Kijk! Wat toevallig, het zijn allemaal eersteklassers!

Sophie, leest een stukje van de regisseur die vertelt dat de leerlingen de musical grotendeels zelf hebben gemaakt: Kijk nou, ze hebben het zelf gemaakt!
Eleni: WAT DOM. Geen wonder dat ik er niks van snap.

Eleni: Sophie, film eens een stukje met je mobiel.
Sophie: Ik heb m'n mobiel niet bij me.

Sophie: Mick gaat uit z'n dak.

Sophie tekent een hartje op Eleni's schouder. Eleni: Lukt het?
Sophie: Ja hoor, zal ik een foto maken?
Eleni: Ja, doe maar (...)
Sophie: Ik heb m'n mobiel niet bij me.

Eleni: Ik verstond het niet.
Sophie: Ze zeiden ook niks.

Eleni: Mick gaat weer uit z'n dak.

Zang: "Horror films maken me bang, wat is dat voor schim op het behang?"
Eleni: Wat is dat voor vreselijke zang?

Toespraakhoudster, na de musical: "Natuurlijk hebben ze dit niet alleen gedaan..."
Eleni: Dat staat anders wel in het boekje!!

Nou, we hebben in een deuk gelegen (om niks dus). Want volgens mij is dit echt niet grappig als je het leest. Nouja, dan draag ik dit maar aan Eleni op. Enjoy, Eleni. ;-)

12.12.07

Yin Yang

12 december 2007

Waar ik al een tijdje over nadenk: Yin Yang, een symbool dat iedereen wel kent. Het betekend dat iets niet kan bestaan zonder tegenpool. Als er geen vrede bestond, zouden wij geen oorlog kennen. Als je iemand nooit zou haten, zou je ook nooit van iemand kunnen houden. Als je geen goed kent, ken je ook geen kwaad etc. Toen ik de betekenis van Yin Yang voor het eerst ergens las, besefte ik dat dat idee al in mijn hoofd zat, maar ik had het nog nooit voor mezelf verwoord. Yin kan niet bestaan zonder Yang, of andersom, daarom staan er stippen van de tegenovergestelde kleur in het zwarte en witte vlak. Dus ik dacht, bestaat er nou echt niets zonder tegenpool? Misschien wel, maar heeft het geen naam gekregen, omdat er geen tegenovergestelde is. Zonder een naam zie je dingen vaak niet. Wat zei Jesse nou laatst? Dat "gezellig" een woord is dat alleen in het Nederlands bestaat. Zouden ze in Engeland het dan nooit gezellig hebben? Oh, dat vast wel, maar ik denk dat ze dat dan wel anders zien, of anders beleven. Daarom zijn talen leren op school ook wel belangrijk! Nouja, ik moest weer even wat kwijt want dit spookt maar door mijn hoofd de hele dag.

Bye Bye.

6.12.07

Logo musical!

6 december 2007

Eindelijk, hier is hij dan: het logo van de musical Don Juan! Ik hoop dat iedereen hem mooi vind, ik heb er mijn best op gedaan. Hij staat ook op hyves van Don Juan (klik!). Maar hier even een thumbnail (ook op klikken):

Logo_dj