29.7.09

Back to life

29 juli 2009, 20:27 u.

Wat zal het hier donker worden. Nu al zie ik weinig, maar als de lichte gloed onder de wolken aan de horizon ook weg is, zal ik geen hand voor ogen meer kunnen zien. Er zijn hier geen lantaarnpalen die de lucht vervuilen, aan de overkant van de baai zijn slechts een paar lichten te zien. Waaronder, helemaal links, die van een vuurtoren. Elke paar seconden wordt het licht weerspiegeld in de zee. Verder kan ik ook de zee niet zien, ik hoor haar ruisen zelfs niet meer. Wel krekels, overal. Helemaal om me heen, behalve boven mij. Want boven mij rijst slechts het huis op, en ver daarboven - ook al lijkt het dichtbij - de wolken. De sterren kan ik niet zien. Zonder sterren is het nog donkerder.
Heel soms komt er een auto voorbij. Eerst zie ik dan bomen en een huisje oplichten door de koplampen, daarna pas de auto die voorbij komt. De auto hoor ik niet. Wat zal het hier stil zijn. Nu hoor ik alleen nog de krekels, maar als die ook stil worden, hoor ik echt niks meer. Het donkere koester ik. Dan kijk ik voor me en stel ik mijn ogen scherp op dichtbij, dan op ver weg. Dichtbij, ver weg. Er wordt niks onscherp op scherp in mijn beeld, want daar is niet genoeg licht voor. Het stille verdrijf ik, meer uit mijn hoofd dan uit mijn oren. Dat drukt te veel, ik voel het tegen mijn schedel beuken. Er is altijd wel passende muziek, een beetje rustig en niet te hard. De krekels kan ik er nog doorheen horen.
Het is nog donkerder geworden. De sterren lijken door de wolken heen te schijnen en het licht van de vuurtoren reikt verder dan eerst. Het wegglijden in het gekoesterde, met de muziek en het donkere.

6.7.09

Drifter

6 juli 2009, 13:19 u.

Het is vandaag de eerste dag voor mij in Bussum. Ik verblijf dus in het lelijke appartement van mijn opa en oma die op dit moment in Indonesiƫ vertoeven. Very nice dichtbij alles dus.

Ik weet af en toe echt niet waar ik het moet zoeken, de laatste dagen. Van de warmte, de jeuk, de verveling, de afgrond. Als iemand hetzelfde heeft, sms dan WILJEIETSAFSPREKENWANTIKVERVEELME ON naar mijn nummer. Je mag ook tips sturen voor boeken die ik moet gaan lezen.
Zaterdag wordt de allerergste dag van de vakantie! Ik moet om 7 uur beginnen op de markt (tot 4 uur), en moet nog uit Bussum komen ook. Dat wordt dus om half 6 opstaan.

Ik denk dat ik het maar bij een kort berichtje laat vandaag, want ik weet gewoon niet wat ik moet schrijven. Het mag wel iets beter gaan.