25.1.12

In blue

Afgelopen maand was het ergens Blue Monday, ik weet niet meer precies welke datum, de 9e of de 16e geloof ik. De meest deprimerende dag van het jaar, omdat: alle feestdagen over zijn, mensen op dat moment beseffen dat ze hun goede voornemens écht niet gaan nakomen (en dat al na nog geen 2 weken hè!) en gewoon omdat het weer nog steeds kut is. De dagen worden gelukkig wel weer lichter, maar dat betekent ook dat we een paar uur langer tegen die massieve grijze lucht aan zullen kijken.
Op dit moment zit ik op de 4e etage in Bussum, in het appartement van Opa en Oma Koko, die op vakantie zijn naar de Canarische Eilanden. De lucht is inderdaad een grote massieve, grijze massa. Het gemeentehuis waar ik ook vol uitzicht op heb is tevens ook een grote grijze massa. Google maar eens "Gemeentehuis Bussum", en je begrijpt dat het inderdaad nogal een grauwe mix van verschillende tinten grijs is, als ik hier naar buiten kijk. Maar dat geeft helemaal niet, dit appartement is juist zeer kleurrijk en groot. Maar vooral voor anderhalve week een plekje voor mij (en Jurre) alleen. Dat is fijn!
Jammer genoeg hebben we allebei, ondanks dat Jurre nog gewoon vakantie heeft, bergen huiswerk. Ik moet vijftig tekeningen maken, en ik ben pas bij achtentwintig. Vandaag moet het af. Not.
Om dit blauwe berichtje nog wat grappiger te maken roep ik de hulp van Facebook en YouTube in en zend u deze link:

http://www.youtube.com/watch?v=oei2lB9MBo0&sns=fb

3.1.12

Tweeduizendtwaalf

Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal! Hopelijk heeft iedereen genoten van - mogelijk - de laatste jaarwisseling die de mensheid gaat meemaken, volgens de Maya's dan. Ook al gaan ze gelijk krijgen, don't worry, we hebben nog bijna een jaar tot het zover is. Genoeg tijd dus om er nog iets moois van te maken. En dat gaan we dit jaar doen! Ik hecht alleen niet zo veel waarde aan de jaarwisseling zoals die volgens de kalender verloopt. Dat gaat altijd zo BAM van de een op de andere dag, minuut eigenlijk. Daarna moet je ineens alles anders doen, je aan je voornemens houden terwijl er voor je gevoel helemaal niks is veranderd. Het weer is nog steeds koud en kut, er zijn geen feestdagen (lees: vrije dagen) in het vooruitzicht, alleen de twee meest deprimerend maanden van het jaar: januari en februari.
Nee, doe mij maar de schooljaarwisseling, die bevalt me beter. Daar zit ook een overgangsperiode in van meestal ruim anderhalve maand, waarin je lekker je hoofd kan legen en je rustig kan voorbereiden op een nieuwe tijd. Ook veranderd het weer ondertussen, je bouwt nog wat ervaring op en ja, het is gewoon veel fijner. Komt ook nog eens bij dat mijn verjaardag meestal aan het eind van die periode valt, dus dan beschouw ik dat meer als een nieuwjaar dan dit. Maar toch is het ook altijd wel weer wennen, na het "echte" Oud&Nieuw. Hoe lang blijf jij altijd nog "2011" of "2010" schrijven? Ik heb ongeveer drie jaar lang het gevoel gehad dat het 2007 was. Dus zo kan het ook.